PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-1.2.8-20-2020-02043

Komplex technológia fejlesztés a Landa Kft-nél.

  • a kedvezményezett neve: LANDA Kereskedelmi, Ipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Komplex technológiai fejlesztés a Landa Kft-nél.
  • elszámolható összköltség: 80 480 040 Ft
  • visszatérítendő támogatás összege: 56 000 000 Ft
  • a visszatérítendő támogatás mértéke: 69,58 %
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. július 31.

Projekt tartalmának bemutatása:

A LANDA Kft. kezdetben autóalkatrész kereskedelmi tevékenységet végzett, majd azt bővítette benzinkutak építésével, bérbe adásával, majd 2006-tól üzemeltetésével. Mára ez utóbbi lett a fő tevékenységünk. Az árbevétel és a nyereség stabilan emelkedik, az utóbbi években 10-20% növekedést tudtunk felmutatni.

A fejlesztés helyszínét adó ingatlan cégünk tulajdonában van, abban jelenleg is működik az élelmiszerüzlet. Az üzlet fejlesztésének köszönhetően, a létszám további 2-3 fő eladóval bővülhet a közeljövőben. A koronavírus járvány gazdasági hatása a napi tevékenységünket hátrányosan érintette. Az üzemanyag beszerzési árak csökkenése a finanszírozást megkönnyítette, ugyanakkor magával hozta (a volumen és a nyereség enyhe csökkenése mellett) az árbevétel erőteljes csökkenését is.

A tervezett beruházás összességében támogatja a működési hatékonyságunk növelését, a kiszolgálási színvonal emelését, a rezsiköltségek csökkentése révén a költséghatékonyabb működésünket. Az új eladótéri berendezések, a tervezett napelemes rendszerrel kombinálva az energiafogyasztásunk fenntarthatósága felé mutatnak, így környezetbarátabb módon üzemeltethetjük az üzletet. Jelen pillanatban mind munkaerőben, mind az eladótéri és raktári gépekkel történő ellátottságban látunk szűk keresztmetszetet a működésünkben, amin a tervezett beruházások mindenképpen nagy segítséget jelentenének.

Céljainkkal összhangban, jelen pályázat keretein belül, az alábbi területeken kívánunk fejlesztéseket megvalósítani és támogatást igénybe venni:

  • új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása